sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Joulu tulee - oletko valmis?

Tänä vuonna lukeudun näihin pessimistisiin joulunviettäjiin jotka pyörittelee silmiään kun muut stressaa, en ole leiponut yhtäkään piparkakkua, en joulutorttuja, en edes ole poiminut tonttuja tai valosarjoja esille. Tytöille ostin muumikalenterit siinä mun joulupanostus.

Syy, jouluaaton vietän ilman lapsiani, ylioptimistisen isäni luona, joka välttämättä haluaa viettää perinteistä joulua kun omat ajatukset oli enemmänkin siinä että syötäisiin pizzat, avattaisin ne lahjat jotka näyttää leffoilta ja röhnätään sohvalla katselleen leffoja ja ehkä jälkeenpäin mentäisiin vaikka ulos. Ja sitt joulupäivänä leikkisimme joulua kun tytöt pääsee innosta hehkuen avaamaan joulupukin tuomia pussilakana settejä.
Toinen syy miksi olen negatiivinen joulua kohtaan on ne samperin krääsä keot jotka kasaantuu. Tytöillä on muutenkin liikaa leluja eikä niitä saa karsittuu niin hirveen helpolla, muutto pienempään kämppään siintää edessä ja mä en kestä kaikkea krääsää mikä on kerääntynyt. Tehdääkseemme krääsämäärään vielä isommaksi niin vietämme Nathalien synttäreitä 4 tammikuuta jolloin kaikki raukat jotka on just hiki valuen ostanut Nathalielle jonkun enemmän tai vähemmän fiksun lahjan miettii taas mitä kaksi vuotias oikeesti tarvitsee?

Olen itsekin miettinyt sitä, mitä ihminen oikeesti tarvitsee, Melinda sanoo omien sanojen mukaan tarvitsevansa joka ikisen lelun lelulehdessä mutta hän on vasta kolme, hänelle monet muut tarpeet ovat itsestäänselvyyksiä.

Olen sitä mieltä että tyttöjen huoneessa on muoviteollisuus ainakin esillä ja jos muoviteollisuus romahtaa se ei ainakaan meistä johdu koska olemme sitä tukeneet aivan riittävästi, varsinkin sitä Kiinalaista. On duploja, on kippoja ja kuppeja, on laukkuja ja nuken rattaat, potkuauto, leikkikeittiö ja ties mitä. Itse pidän noista nukkejutuista, okei ne rattaat on tosi rasittavat mutta niillä leikitään, se potkuauto on kiva varsinkin sen jälkeen kun patterit loppuivat ja auto hiljeni, leikkikeittö on kanss tosi mukava ja silläkin leikitään kuten myös nuken syöttötuolilla ja nuken sängyllä. Muumitalo on Nathalien mieleen.
Itse inhoan palapelejä ja duploja syy on aika simppeli, paljon pieniä osia joka paikassa, ja varsinkin duplot ovat pirulainen kun niiden päälle astuu paljain jaloin. Joten, toivon että duplot voitaisiin kohta laittaa säästöön tai antaa pois. Ja olen päättänyt käydä koko huone läpi ja heittää kaikki krääsä pois tai viedä varastoon odottamaan päiviä kun muut lelut on syvältä. Ehkä jos niitä ei ikävöidä niin voin jo todeta että ne voisi antaa pois.

Itse ostin pari lahjaa tytöille, Melinda saa prinsessa pussilakanan ja Nathalie muumi, he saavat yhdessä peppi dvd:n ja kaksi Mamma Mu satukirjaa. Nathalie saa syntymäpäivälahjaksi kekkerit, mitä kaksi vuotias oikeesti tarvitsee?
Syli joka rakastaa, ruokaa joka täyttää ja antaa elinvoimaa kasvaa, sänky jossa nukkua, katto pään päällä, suihkua silloin tällöin, ja pari muumi otusta ja palapeli jolla leikkiä ja se yks nukke tai auto.

Kuka tarvitsee krääsää? Tai siis toisen roju voi olla toisen aarre... eli jos kaipaat lisäystä muovi kokoelmaasi, niin täällä sitä on.

Muuten toivottelen blogini lukijoille oikein mukavaa ja krääsätöntä joulua ♥

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä toinen, jonka joulu on vasta joulupäivänä, kun lapset ovat läsnä eikä tarvitse olla yksin.

Toivon sekä teille että itselleni parempaa ensi vuotta. ♥

Anonyymi kirjoitti...

god jul darling, o tack för ekenäsguidningen o klädstorleksrådgvining :)
/mc hammer

sansan kirjoitti...

Rauhallista Joulua Sinulle ja Tytöille. <3

Laura kirjoitti...

Krääsätöntä Joulua toivon minäkin. Rauhaisaa Joulua! <3